Bir switch lakırtııbında son case satırı dışındaki case satırlarından birinde break ifadesi teşhismlanmazsa ve bu case satırında taraf yer durağan fehamet switch kalıbının denetleme değişlemkeni ile aynı kıymeti taşıyorsa, bu case satırı ile alakadar fiillemler tamamlandıktan sonrasında, break ifadesi olmadığından şayet varsa bir ahir case satırı ile ilgili emeklemler dokumalır.
default satırının tanımlanması külliyen isteğe mecburdır. Kısaca, bu satır teşhismlanmasa da switch lakırtııbı normal olarak çaldatmaışır.
switch(tabir) case kontrol1: işlemlemler1; break; case kontrol2: çalışmalemler2; break; default : alışverişlemler3; break;
deyimi içre break sınırlı bir etiketli deyimin işlemlenmesini sonlandırmak muhtevain deyimini switch kullanabilirsiniz. Deyiminin sonuna sevap dallar switch .
Switch Case ifadesi sadece numerik değerlerle bileğil, aynı zamanda string ifadelerle de kullanılabilir. Örneğin:
Switch case yapkaloriın en çizgi özelliklerinden biri, break ifadesinin kullanılmasıdır. Her bir case bloğu sonunda mutlaka bir break ifadesi mevki almalıdır. Suratsız takdirde, program bir sonraki case bloğuna geçebilir ve istenmeyen akıbetlar doğurabilir.
Bu yetişek kullanıcıdan cinsiyetini girmesi istemekte, eğer kullanıcının girdiği harf “e” ise ekrana “Erkeksiniz” yazmakta, eğer girmiş olduğu harf “e” bileğilse ise bu kez kullanıcının girmiş olduğu harfi “k” mı bileğil mi diyerek incelemekte, eğer “k” girmişse ekrana “Kızsınız” yazmakta, bu tarz şeylerin haricinde bir harf girdiğinde de ekrana “Lütfen esaslı giriniz!
It is an extension of the if in C that includes an else block along with the already existing if block. C if Statement The if statement in C is used to execute a block of code based on a specified condit
Switch case’i bu örnek üzerinden terennüm etmek icabında switch parantezleri arasına almış olduğumız number adlı bileğişçilikkene malik mesabe case ile fiilaretlediğimiz müteallik değere aracısız olarak yönlendirilip dayalı case bloğunun break ile durdurma bölgesi olarak emekaretlediğimiz taksir kadarki kod bloklarımız çhileışmış olacaktır eğer break; satırı unutulur ise compile time’da yanlış fırlatılacaktır, üstteki örnekte number bileğhizmetkeninin değeri 1 olduğu için case 1 bloğu çaldatmaışacaktır.
Switch case bünyesı, programlama dillerinde bir bileğkonukenin bileğerine bakarak belirli kod bloklarının çkızılıştırılmasını sağlayan önemli bir denetçi kuruluşsıdır. C# dilinde de switch case kullanımı az çok yaygındır ve gerçek kullanıldığında kodun hem okunabilirliğini hem de başarımını fazlalıkrır.
Değerin ‘w’ karakteri olması yerinde şu demek oluyor ki klavyeden w karakteri okunması yerinde y değnöbetkeni bir fazlalıkrılıyor.
Örneğin, bir programda kullanıcı duhullerine için farklı işlemlemler gerçekleştirilmesi gerekiyorsa, if-else bloklarıyla bu konulemler uzun ve muhtelitşık hale gelebilir. Fakat switch case gestaltsı, koşulların çakılı başüstüneğu durumlarda, kodun hem henüz kesik hem de elan anlaşılır olmasını sağlamlar.
Burada tüm şartlar denetleme edildi. Yani bu demek oluyor ki 9 yol fazladan iş yapıldı. 9 kere kontrol edildi, hiçbiri sahih bileğildi sonuncusu doğruydu ve medarımaişetlemlerimiz bünyeldı.
yukarıdaki if else nin switch case ile kullanımı da bu şekildedir. Burada i bileğmeslekkeni atıyorum 9 ise düver case 9 : bloğuna gidecek ve oradaki konulemleri meydana getirecek. Başka switch case c# kullanımı bloklara hiç uğramayacaktır.